شرکت ایمن لفاف ویستا درباره نقش پهباد در تحول لجستیک و صنعت پست توضیح می دهد.
اکثر مردم پهباد یا همان «پرنده هدایتپذیر از دور» را همراه با کارایی نظامی میشناسند اما این وسیله امروز، کنار کاربردهای مختلف مانند سرگرمی و تصویربرداری، امداد و تحقیقات علمی پژوهشی ، به یکی از ابزارهای سریع و ایمن انتقال محصول نیز تبدیل شده است.
از ویژگی های بسیار حائز اهمیت آن ، وزن کم، سرعت زیاد ، قدرت جابجایی بالا و مصرف انرژیبسیار کم ، این پرنده هدایتشونده به گزینهای مناسب برای تحویل بستهها و مرسولات و پاکت های پستی در کشورهای پیشرفته تبدیل شدهاند. پهپادها در ترافیکنمیمانند و نیازی به دنبال کردن راه های پر پیچوخم خیابانها ندارند.
این رباتها سریعتر از هر دوچرخه، موتورسیکلت و خودرویی و اتوبوس و هر وسیله نقلیه ای میتوانند تحویل کالا را در یک شهر به انجام برسانند. بنابراین بههیچعنوان عجیب نیست که کمپانیهای قدرتمند متعددی در سراسر دنیا به دنبال استفاده از این پستچیهای کوچک و سبک در شبکههای پخش باشند. شرکت پستی «شونگ فونگ» مشهورترین و قویترین موسسه ارسال مرسولههای مختلف در چین اظهار می کند اسـتفاده از پهپاد باعث خواهد شد تـا قـدرت و سـرعت بیشـتری بـه ایـن بخـش تزریق شود. این شرکت خاطرنشان کردهاست در سالهای پیش رو از میلیونها پهپاد برای این برنامه و ارسال مرسولات پستی اسـتفاده خواهد کرد و دهها هزار پهپاد نیز ساخته خواهد شد.پهباد
پاکت حبابدار
توسعه سریع دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) به عصر جدیدی در صنعت حمل و نقل دریایی و جاده ای و پهباد و تحقیقات منجر شد. این مقاله عوامل تعیینکننده حیاتی خدمات تحویل هواپیماهای بدون سرنشین (نوآوری شخصی، انتظار نتیجه، احساسات پیشبینیشده مثبت و ریسک درک شده) را بر تمایل مشتری به استفاده از پهپاد در اقتصاد نوظهور مطالعه میکند. این مقاله از تحلیل همبستگی و مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) برای تجزیه و تحلیل دادههای 602 مشاهدات معتبر جمعآوریشده در بررسی پرسشنامه ساختاریافته در ویتنام استفاده میکند.
نتایج تجربی نشان میدهد که انتظار نتیجه و نوآوری شخصی بر نگرش مشتری و احساسات پیشبینیشده تأثیر مثبت میگذارد، در حالی که انتظار نتیجه قویترین تأثیر را در پهباد دارد. این یافتهها همچنین نشان میدهند که انتظار نتیجه و نوآوری شخصی از طریق نگرش مثبت و احساسات پیشبینیشده مثبت. بر تمایل مشتری به استفاده از Drone تأثیر میگذارد. جالب توجه است که خطر درک شده از Drone در کاهش رابطه بین نگرش مشتری و تمایل به استفاده از Drone تعدیل کننده در نظر گرفته می شود در حالی که تأثیر ناچیزی بر احساسات مشتری و تمایل به استفاده دارد.پاکت پستی
-
معرفی
پهپاد در مقایسه با تحویل سنتی مزایای متعددی دارد: سریعتر، هزینههای کم و محیطی دوستانه (Merkert et al., 2022) و عملکرد عملیاتی سیستمهای حملونقل دریایی و جادهای را بهبود میبخشد (Chaudhry et al., 2021). با این حال، هواپیماهای بدون سرنشین مزایا و خطراتی را برای مشتریان به ارمغان میآورند (یو و همکاران، 2018a). مشتریان از انعطافپذیری، امنیت و سرعت راضی هستند (راج و ساه، 2019؛ هان، 2020؛ صدیکی و لی، 2019)، در حالی که آنها همچنین از خرابی هواپیماهای بدون سرنشین و “تهاجم به حریم خصوصی” با پرواز “بر فراز املاک خود” میترسند. (کیم، 2020). بنابراین، این مقاله تاثیر نوآوری شخصی، انتظار نتیجه و ریسک درک شده را بر احساسات، نگرش و تمایل پیش بینی شده برای استفاده از پهپاد در حمل و نقل دریایی و جاده ای بررسی می کند.پهباد
پاکت پستی
از آنجایی که قصد رفتاری مصرف کننده به عنوان شاخصی از پذیرش رفتاری و آمادگی برای پرداخت حق بیمه برای خدمات در نظر گرفته می شود، تحقیق در مورد عوامل بالقوه کمک کننده به استفاده مورد نظر، نقش مهمی در ارائه اطلاعات به محققان، توسعه دهندگان پهپاد، خرده فروشان و لجستیک ایفا می کند. یو و همکاران (2018a) خط مشی هواپیماهای بدون سرنشین را به عنوان یک عامل مهم در پذیرش مشتری برجسته می کند در حالی که هوانگ و لی (2019) نوآوری هواپیماهای بدون سرنشین و نگرش مشتریان را به عنوان عوامل تعیین کننده بر قصد مشتری نشان دادند.
در همین حال، یو و همکاران. (2018a) شناسایی کرد که مزیت سرعت پهپاد، پیچیدگی و ویژگی های فردی به طور قابل توجهی بر نگرش مشتری تأثیر می گذارد. کیم و هوانگ (2020) استدلال کردند که عوامل تعیین کننده اصلی پذیرش مشتری به نگرش، کنترل شخصی، رفتاری و هنجارهای ذهنی مربوط می شود. در نهایت، Osakwe و همکاران. (2022) ریسک تحویل را به عنوان تعدیل کننده پیوندهای بین نگرش، تمایل و قصد مشتری برجسته کرد.
پاکت حبابدار
حمل و نقل کنونی (جاده ای و دریایی). با گسترش ویژگی های ارتباطی و محاسباتی جدید در حال تکامل است و محققان بسیاری برای ارتقای این صنعت در حال انجام هستند. (چودری و همکاران، 2021؛ لی و همکاران، 2019؛ وو و نگوین، 2022). ). همانطور که در حوزه زمینی، پهپاد ها در حوزه دریایی برای انجام عملیات خاصی مانند نقشه برداری کشتی ها، نظارت بر تاسیسات دریایی و تحویل کالاها و لوازم مورد استفاده قرار می گیرند. (کسوری و همکاران، 2020). اگرچه محققان علاقه خود را به مطالعه خدمات تحویل هواپیماهای بدون سرنشین نشان می دهند. (راج و ساه، 2019؛ یو و همکاران، 2018a)، این مطالعات به اقتصادهای نوظهور محدود می شود. این تعجب آور نیست زیرا تحویل هواپیماهای بدون سرنشین هنوز یک روند در حال ظهور است و در مراحل آزمایشی انجام می شود. جالب توجه است.
یک نظرسنجی اخیر (Urban، 2018) نشان داد که تقریباً 26٪ از پاسخ دهندگان انتظار دارند در چند سال آینده از خدمات تحویل هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کنند. این یافته ضرورت درک بهتر از آمادگی مصرف کننده برای پذیرش این فناوری و اطلاع رسانی به متخصصان را بیشتر تقویت می کند. علاوه بر این، هیچ یک از تحقیقات ذکر شده بررسی نکرده اند که آیا خطر درک شده از پهپاد به عنوان عامل تعدیل کننده تمایل مشتری به استفاده از پهپاد در تحقیقات حمل و نقل جاده ای و دریایی در نظر گرفته می شود (یو و همکاران، 2018a؛ ساه و همکاران، 2020).
پاکت پستی
این کشور شرایط ایده آلی را برای آزمایش فرضیات در مورد پذیرش مصرف کنندگان از این مصنوع فناوری در حال ظهور ارائه می دهد. با رسیدن میانگین نرخ رشد در دوره . 2016-2019 به حدود 30 درصد، اندازه بازار تجارت الکترونیک کشورمان از 4 میلیارد دلار در سال 2015 به حدود 11.5 میلیارد دلار در سال 2019 افزایش یافته است (VECOM, 2020). توسعه سریع تجارت الکترونیک به این معنی است که فشار وارد شده بر صنعت خدمات لجستیک مرتبط نیز در حال افزایش است، به ویژه تحویل آخرین مایل (تولستوی و همکاران، 2022).
در همین حال، انجام خوب در مرحله تحویل آخرین مایل برای شرکت های تجارت الکترونیک بسیار مهم است زیرا تأثیر قابل توجهی بر رضایت مصرف کننده در تجربه خرید آنلاین دارد (Vakulenko et al., 2019). لازمه این است که راهحلهای جدید و مؤثرتری برای این مایل آخر داشته باشیم، جایگزین تحویل در خانه – شکلی محبوب اما محدود (موسوی و همکاران، 2022). بنابراین، مطالعه روشمند تمایل مشتری به استفاده از Drone برای حل سوالات فوق بسیار ضروری است. بر اساس موارد فوق، این مطالعه به تحقیق حمل و نقل در مورد تأثیر خدمات تحویل هواپیماهای بدون سرنشین بر رفتارهای مشتری کمک می کند.
پاکت پستی
بر اساس تئوری اشاعه نوآوری (راجرز، 1983) و مدل پذیرش فنی (دیویس، 1989). این مطالعه یک مدل نظری از روابط بین عوامل پذیرش مشتری (به عنوان مثال، پیش بینی های مثبت. نگرش نسبت به هواپیماهای بدون سرنشین و تمایل به استفاده) ایجاد می کند. ساختار باقیمانده این مقاله به شرح زیر است: بخش 2 پیشینه نظری خدمات تحویل هواپیماهای بدون سرنشین و تأثیر آن بر تمایل مشتریان به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین را ارائه میکند. بخش 3 روش تحقیق را نشان می دهد. بخش 4 به نتایج اختصاص دارد، در حالی که بخش پایانی نتیجهگیری، مفاهیم نظری و مدیریتی و محدودیتهای مطالعه را ارائه میکند.
-
بررسی ادبیات
2.1. خدمات تحویل پهپاد
پهپاد نوعی وسیله نقلیه پرنده یا هواپیمای بدون سرنشین. هواپیمای با کنترل از راه دور و بدون حضور انسان در داخل کابین خلبان است و می تواند در اشکال، اندازه ها و نقش های مختلف باشد (Chaurasia & Mohindru, 2021). ساختار پهپاد شامل اجزای اصلی است: موتور، پردازنده مرکزی، پروانه، براکت و منبع تغذیه (باتری) (Floreano & Wood، 2015). کاربران می توانند پهپاد را با یک کنترل از راه دور کنترل کنند یا آن را با مختصات و مسیرهای مبتنی بر GPS از قبل برنامه ریزی کنند. بسیاری از پهپادها اکنون دارای GPS داخلی هستند، بنابراین آنها همیشه می توانند مکان پرواز خود را پیدا کنند (Renduchintala et al., 2019).
کنترلر پهپاد شامل دو دکمه و یک آنتن تاشو است که معمولاً از امواج رادیویی 2.4 گیگاهرتز استفاده می کند (Yaacoub et al., 2020). آنها استدلال کردند که برخی از کنترلکنندههای پهپاد ترکیبی. از سیگنالهای 2.4 گیگاهرتز و وایفای دارند، شبیه کنترلکنندههای کنسول بازی هستند یا میتوانند بر اساس یک برنامه کنترلی . که بر روی تلفن هوشمند یا رایانه لوحی اجرا میشود (Pasha et al., 2022, Stasiak et al. al., 2018).
پهپادهای معمولی می توانند به لطف ملخ های چرخشی که با باتری ها تغذیه می شوند، پرواز کنند. برخی از مدلهای گرانقیمت پهپاد میتوانند به صورت اجباری پرواز کنند و تا 800 کیلومتر و ارتفاع 15 کیلومتر پرواز کنند. دیگران تحت کنترل از راه دور انسانی کار می کنند (Stasiak et al., 2018). هواپیماهای بدون سرنشین معمولاً به مقصدی پرواز می کنند، چه برای مقاصد نظامی یا غیرنظامی استفاده شوند.
پاکت پستی حبابدار
سیستم تحویل پهپاد GPS مکان مصرف کننده را از طریق GPS تعیین می کند، مکان زنده را شناسایی می کند و بسته صحیح را در زمان مشخص شده به عنوان هر تاریخ تحویل تحویل می دهد (چن و همکاران، 2022). GPS در پهپاد تعبیه خواهد شد و دستگاه ردیاب مکان کاربر را تشخیص خواهد داد.پهباد
2.2. احساس پیش بینی شده
کاس و مس (2002) نشان دادند که احساسات به طور قابل توجهی تأثیر می گذارد و “تفاوت در رفتار پایدار افراد را به حساب می آورد. زی و همکاران (2015) ارتباط معنی داری بین ویژگی های شخصی، احساسات اخلاقی و پاسخ های مصرف کننده نشان داد. عواطف اخلاقی منفی (یعنی تحقیر، خشم و انزجار) واکنشهای نامطلوب ایجاد میکنند، در حالی که احساسات مثبت منجر به پاسخهای مثبت میشوند. با این حال، این جریان تحقیق نیاز به ارزیابی ارتباط پیش بینی پیامد عاطفی تصمیمات آینده دارد. علاوه بر این، مفهوم هیجان مبتنی بر سرب. که به واکنش عاطفی به دنبال رفتار پیشبینیشده فرد اشاره دارد، پیشنهاد شده است (هوانگ و همکاران، 2020).
2.3. توسعه فرضیه
طبق نظر آگاروال و پراساد (1998)، نوآوری شخصی در حوزه فناوری به عنوان “تمایل فردی برای دسترسی به سیستم های جدید فناوری اطلاعات” در نظر گرفته می شود. این به طور مستقیم بر پذیرش کاربر از سیستم جدید فناوری اطلاعات تأثیر می گذارد پهباد (Jackson, Mun, & Park, 2013). می توان نتیجه گرفت که نوآوری فردی منجر به احساسات مثبت مورد انتظار آنها در مورد سیستم جدید فناوری اطلاعات می شود. وقتی صحبت از خدمات تحویل هواپیماهای بدون سرنشین. به میان میآید، پیشنهاد میشود که نوآوری شخصی با احساسات، نگرشها و تمایل به استفاده از پهپاد مرتبط باشد. فرضیه ها به شرح زیر است:
H1a
: نوآوری شخصی تأثیر قابل توجهی بر احساسات مثبت پیش بینی دارد.
H1b
: نوآوری شخصی تأثیر قابل توجهی بر نگرش نسبت به خدمات تحویل هواپیماهای بدون سرنشین دارد.
H1c
: نوآوری شخصی تأثیر مثبتی بر تمایل به استفاده از پهپاد دارد.
انتظار نتیجه عبارت است از “توانایی مورد انتظار برای انجام موفقیت آمیز یک اقدام و دستیابی به نتیجه مورد انتظار” (بندورا، 1977). اوساکوه و همکاران (2021) پیشنهاد کرد که امید به نتیجه تأثیر مثبتی بر نگرش و قصد استفاده از پهپاد دارد. هوانگ و همکاران (2015) نشان داد که انتظار نتیجه یک عامل کلیدی است که بر نگرش نسبت به یک سیستم فناوری اطلاعات تأثیر می گذارد. به طور مشابه، چندین محقق ارتباط بین امید به نتیجه و نگرش نسبت به فناوری اطلاعات را پیشنهاد کرده اند (Stone & Baker-Eveleth, 2013). از این منظرها، انتظار نتیجه در مورد پهپاد منجر به احساسات پیشبینیشده فردی، نگرشها و تمایل آنها به استفاده از خدمات تحویل پهپاد میشود.پهباد
از این رو، زمانی که فردی اطلاعات را پردازش می کند، ادراک او تحت تأثیر پیچیدگی کار قرار می گیرد، بنابراین سادگی یک کار با. بار شناختی آن رابطه منفی دارد (Xu et al., 2020). پیچیدگی می تواند دانش، تمایل و انگیزه مورد نیاز برای انجام یک کار را تحت تأثیر قرار دهد (Hærem et al., 2015). بنابراین، افراد با افزایش پیچیدگی کار. زمان و تلاش بیشتری را صرف می کنند و قضاوت، عملکرد و انتظارات خود را بر این اساس تنظیم می کنند (Xu، 2016).پهباد.